Skip to content

Mød pioneren: Bo Vestergaard (2 af 2) – Reflektioner efter mødet

Mød pioneren: Bo Vestergaard (2 af 2) – Reflektioner efter mødet

Tema

11. marts 2021

Legens magt – iscenesættelser af mening


I rigtig mange konsulentopgaver vi arbejder med i doubleyou, ligger der ekstremt høje forventninger til vores evne til at løse problemer og udfordringer som vores kunder står med. Vores kunder er i forvejen højtydende, så problemer de støder på, er for længst blevet højt specialiserede. Samtidig er de næsten altid presset på tid, hvilket for os betyder at vi på få timer skal løse noget de ikke selv har kunnet, trods mange forsøg og timer investeret. Det forventningspres tager vi gerne på os.

Et af vores vigtigste redskaber vi har i banken for at kunne lykkes med at leve op til de høje forventninger, er legeelementet – iscenesættelser. Legen har den fantastiske kraft i sig, at er man først gået ind i legen, er det fra det sekund mere legen der leger med dig, end dig der leger legen. Det vil sige at hvis legen er sat godt op, vil den kunne bestemme om du kan få folk til at tale om eller gøre noget svært de ellers ikke ville have gjort på samme konstruktive måde. Skal du lykkes med at få folk til på kort tid at lave hoved(pine)brydende tanker, eller skabe kvalitet i samtaler, er et sådan kraft- og magtfuldt redskab helt afgørende. 

I denne podcast del 2 får du således indblik i et eksempel lufthavnen som iscenesættelse. Vi vidste vi stod over for at skulle afhjælpe en potentiel samarbejdsudfordring mellem særligt arkitekter på den ene side og ingeniører på den anden, som historisk har vist sig at være en svær kløft at komme over på grund af deres forskellige tilgange til og iagttagelser af et byggeri. Ved at iscenesætte workshoppen som en rejse og skabe et rum der lignede en afgangshal, ville vi lege med de elementer og muligheder der ligger i at skulle vælge destination, pakke sin bagage, vælge hvad som skal med i flyveren, og hvad der er for farligt til at komme med i tjek-in, overveje udfordringer på vejen, sørge for at få en god rejse med sine medpassagerer og meget mere. Hvordan vi gjorde, og hvordan vi lykkedes med det, kan du høre mere om her. Du kan i øvrigt også læse en procesbeskrivelse af redskabet her.

God fornøjelse.Podcast serien ligger også på din foretrukne podcast platform: F.eks Spotify og iTunes


En del af