Skip to content

Lederen må vise, hvordan man går ind i ubehaget

Lederen må vise, hvordan man går ind i ubehaget

Tema

27. november 2020

Se hele samtalen med Morten Bæk, departementschef i Forsvarsministeriet.

Hvornår er det rigtige tidspunkt at tage et hestehoved af plastik på til et direktionsmøde? Hvad har det med ledelse at gøre at stå i gamacher i en cirkel med 30 fremmede mænd og blive bedt om at danse, når nu det er blandt det pinligste, man ved? Og hvad handler det her buzzword, ”psykologisk tryghed”, egentlig om i sin substans?

Det fortæller Morten Bæk, departementschef i Forsvarsministeriet, til partner Rasmus Møller i en samtale om ledelse i et præstationsmiljø. Morten Bæk blev i september i år bedt om at påtage sig en af de største ledelsesopgaver i Danmark lige nu. Dermed blev han daglig leder for departementets 440 mand og forsvarets over 20.000 ansatte, i en stolt gammel organisation, som dog de seneste år har pådraget sig nogle ridser i lakken i form af en række skandaler. Med mandat om at ”få styr på det”. 

Så hvordan går man ind i sådan en opgave som topchef, hvor lægger man fokus, og ikke mindst: Hvordan får man skabt en kultur, som kan performe? Ifølge Morten Bæk er det ved selv at vise sig som menneske og gøre plads til, at andre kan være mennesker, så den indre ild, som allerede er i den ambitiøse medarbejder, kan brænde mere frit. Men hvad betyder det i praksis? Se med her, værsgo.


Se interviewetHør interviewet som podcast

Hør også på: Spotify eller din udvalgte podcast tjeneste


Af

Rasmus Møller

Rasmus Møller har de sidste 18 år udfordret og hjulpet ledere med noget på hjerte til at skabe holdbar performance i deres organisationer. Typisk i den elitære del af forskellige sektorer som private equity, avanceret service, rumforskning, medier, elitesport og ingeniørkunst både herhjemme og internationalt.