Skip to content

3 ting, du ikke vil vide om at ændre vaner – og så alligevel rigtig gerne vil vide

3 ting, du ikke vil vide om at ændre vaner – og så alligevel rigtig gerne vil vide

Tema

11. december 2020

Del 2:

Vidste du, at:

  • Hvis du kan se det, tænker du på det – og gør det? 
  • Du kan ikke få det hele på én gang – ”new year-new me” er desværre en disneyficeret forandringsfantasi.
  • Hjernen glemmer aldrig helt en vane – vil du tage livtag med gamle vaner, vil de muligvis blive ved med at bøvle også på den lange bane.

Mange ønsker at træne sig selv til at have disciplinen og ’rygraden’ til at modstå fristelser og derved slå deres dårlige vaner ned. Mange erfarer også her, at den strategi holder ganske kortvarigt – og så vender vanerne tilbage. 

I denne video deler jeg tre learnings, som du måske ikke helt har lyst til at vide, for ja – de medfører bøvl, men kan også forklare, hvorfor det er, vanerne vender tilbage og ikke rigtig lader sig bryde med jernhånd. Det kan måske lyde håbløst. Det er ikke intentionen. Derimod er det en invitation til at gå en anden vej end disciplinens og viljestyrkens – en vej, der holder ikke kun mandag til torsdag, men også weekenden ud og de næste mange år frem. 

Tredje og sidste video omkring Vaner vs. viljestyrke udkommer fredag d. 8/1-2021


Af

Ida Thyrring

Ida er uddannet sociolog og er tidligere partner i doubleyou.

Idas teoretiske afsæt for hendes arbejde er klassisk sociologisk tænkning kombineret med procesoptimering, adfærdsdesign og organisationsudvikling samt ACT (acceptance and commitment therapy) og nyere præstationspsykologi.