At gå med og mod ambitiøse mål vil aldrig være en lige vej. Undervejs møder du en masse modstand. Modstand, der kan komme både indefra og udefra. Ud over modstanden vil de ambitiøse mål oftest også tage dig ad nye veje og ind i ukendt terræn. Du skal træde nye stier. Stier, som du ikke tidligere har gået ad, og nogle gange ligefrem stier, som ingen andre har gået før dig. I den bevægelse mod ambitiøse mål er der oftest brug for pionerånd.

At være pioner betyder at gå forrest og vise nye veje. At have pionerånd i vores kontekst handler præcis om at turde udfordre sig selv og ofte også den organisation, man er en del af. At turde afprøve nye metoder. At turde udstille sig selv foran andre. Med risikoen for at fejle liggende på lur.

I podcastserien taler vi med mennesker, der på forskellig vis har udvist pionerånd. Mennesker, der har udfordret sig selv i deres ønske om at skabe noget nyt eller anderledes på en ny eller anderledes måde. Det er mennesker med noget på hjerte. En indre ild. En lidenskab for at udfordre status quo og afsøge grænserne for, hvad der kan lade sig gøre. Herved udfordrer de også ofte mennesker omkring sig og medvirker til at løfte ikke bare sig selv, men andre til niveauer, de tidligere ikke havde drømt om.

Vi går sammen på jagt efter, hvor pionerånden stammer fra. Hvad der ansporer disse mennesker til at turde udfordre sig selv og andre til at gå nye veje. Det handler om mod, nysgerrighed, kærlighed, motivation og mange andre ting. Vi undersøger sammen, hvordan pionerånden kan få liv i den virkelige verden, og hvilke konsekvenser den kan have, når man ofte kompromisløst ønsker at nå sine mål og drømme. Hvad kan vi lære af de mennesker, der tør gå nye veje? Tag med os på rejsen ind i pionerernes verden.

Mød pioneren: Bo Vestergaard (2 af 2) – Reflektioner efter mødet

Legens magt – iscenesættelser af mening I rigtig mange konsulentopgaver vi arbejder

Mød pioneren: Bo Vestergaard (1 af 2)

Bo Vestergaard, Anders Søgaard og Christian Engell snakker i denne episode om,