Skip to content

Brene Brown om selvværd og sårbarhed som forudsætning

Brene Brown om selvværd og sårbarhed som forudsætning

Tema

5. oktober 2020

”Hun/han har en stærk rygrad”, siger man ofte om folk, der kan gennemføre ambitiøse projekter med mange udfordringer. I billedet af rygraden ser vi de enkelte knoglestykker som de grundlæggende værdier og principper, der, når vi følger dem, giver os en rank ryg. Men de bløde dele, som gør vores rygrad bøjelig, er vores sårbarhed. Jo bedre kontakt vi har til vores sårbarhed, vores blødhed, jo stærkere er vores rygrad. Uden dem var vores rygrad hård og stiv, og hårdt materiale kan knække – vi kender udtrykket ”han knækkede ryggen på det”. Stærkt materiale er både fasthed (værdier og principper) og blødhed (sårbarhed). Styrken er den mentale fleksibilitet, som udgøres af den kombination. Ofte lærer vi, at man som leder må være hård. Det, mener vi, er en katastrofal antagelse. Det er bedre at være stærk, som i ”en stærk rygrad”.

I videoen giver Brene Brown en fantastisk introduktion til, hvorfor sårbarhed føles som svaghed, men er en vital del af vores styrke.


Kurateret af

Rasmus Møller

Rasmus Møller har de sidste 18 år udfordret og hjulpet ledere med noget på hjerte til at skabe holdbar performance i deres organisationer. Typisk i den elitære del af forskellige sektorer som private equity, avanceret service, rumforskning, medier, elitesport og ingeniørkunst både herhjemme og internationalt.