Skip to content

Vil du være bedre til at fokusere og være nærværende?

Vil du være bedre til at fokusere og være nærværende?

Tema

6. maj 2021

Kender du fornemmelsen af, at det kan være svært at være fuldt fokuseret under en præstation? At modgang, fejl eller tanker om et bestemt resultat og dets konsekvenser kan forstyrre dig, alt imens præstationen er i gang? Eller måske bare, at du bliver distraheret af konkrete forstyrrelser som andre mennesker, mobiltelefon, larm med videre?

Mange af dem jeg arbejder med, introducerer jeg til mindfulness meditation. Meditation er ikke for alle, nogle synes, det er for floffy eller for svært. Heldigvis er der også andre måder at træne sit fokus, sin opmærksomhed og sit nærvær.

En af måderne er et værktøj, som enhver, der gerne vil være bedre til at holde fokus på de rigtige ting, kan bruge. 

Modellen er ”koncentrationscirklen”, og hvis man bruger den sammen med en metode, der hedder 3R-metoden, er det virkelig brugbart. 

Se med i videoen, hvor jeg sætter fokus på, hvordan du kan træne din opmærksomhed, dit fokus og dit nærvær ved hjælp af koncentrationscirklen og 3R-metoden.



Hvis du er interesseret i at dykke endnu mere ned i arbejdet om koncentrationscirklen, 3R-modellen og dit arbejde med at træne dit fokus og dit nærvær, kan jeg anbefale at læse bøgerne ”Præstér under pres – guide til mental styrke i sport, kunst og erhvervsliv” eller ”Mindfulness and Acceptance in Sport – how to help athletes perform and thrive under pressure”.

Fokus og nærvær er også et tema, vi kommer ind på i podcastserien ”Mesterværkstedet – Mesterens Indre Liv”, og specifikt i afsnittet med badmintonspilleren Jan Ø. Jørgensen, hvor han fortæller om sit arbejde med 3R-metoden.

Endelig vil jeg anbefale at søge inspiration i bogen ”Ubehag – et nyt syn på præstation” for et mere filosofisk indblik i det at være et præsterende menneske. 


Video af

Jakob Hansen

Jakob har deltaget ved 5 OL som sportspsykologisk sparringspartner for en række af landets bedste atleter, landshold og landstrænere. Han er medforfatter til fire bøger om ledelse og sportspsykologi. I dag arbejder han med ledelse, organisationsudvikling og talentudvikling i erhverv, sport, uddannelse og kultur. Jakob har særligt fokus på lederens, performerens og talentets personlige udvikling, samt udvikling af levedygtige organisationer og præstationskulturer.