Skip to content

Jonathan Spang – en mester i menneskealderen

Jonathan Spang – en mester i menneskealderen

Tema

3. juni 2021

Hermed en invitation til at høre eller genhøre samtalen med Jonathan Spang om ”en mesters indre liv”. Jonathan Spang er vært på satireprogrammet Tæt på sandheden. I samtalen fortæller han om, hvor meget det betyder at have mening i de projekter han kaster sig ind i, og hvordan han arbejder med at lytte til og kultivere ”selvet” (som vi i doubleyou kalder Mesteren eller Champen) og undgå at lade sig styre af egoet (som vi kalder Chimp- eller trusselssystemet, som du kan læse om i bogen Ubehag – et nyt syn på præstation). 

Jonathan fortæller meget personligt om de kræfter der er på spil i ham både som performer, som leder og som forløser af sin kernesag, som er at bruge sin evne til at gøre ting sjovt, til at oplyse flere om samfundet. 

At lytte til Jonathans oprigtige, sårbare og åbne fortælling illustrerer meget kraftfuldt hvad det vil sige at organisationer nu for alvor rykker fra industrialderen ind i menneskealderen. For ledere betyder det et skifte i kernekompetencer. Det som før var afgørende for organisationens effektivitet og konkurrencekraft, er i stigende grad forudsat. Det der nu er afgørende, er lederens kapacitet til at træde ind i professionelle relationer som menneske. At relatere på et menneskeligt plan. At bruge menneskelig autoritet til at skabe følgeskab. At aktivere det som får det bedste frem i andre, frem for blot det der presser det meste ud af dem. At kunne det, som Jonathan også fortæller, forudsætter at du kender dig selv rigtig godt og mestrer skelneevnen til at bruge de drivkræfter hvis fremdrift bidrager til meningsfuldhed, og undgå de drivkræfter som primært nærer egoet og måske fører til succes med en hul følelse af tomhed. 

Det lyder idealistisk, men er svært i praksis, og vi har alle brug for at velreflekterede, succesfulde mennesker har modet til at sætte ord på deres indre liv. Som inspiration til vores eget arbejde med at mestre vores indre liv i arbejdet på at få det til at ske vi brænder for.

God fornøjelse.

Mestrens indre liv – Jonathan Spang


Af

Rasmus Møller

Rasmus Møller har de sidste 18 år udfordret og hjulpet ledere med noget på hjerte til at skabe holdbar performance i deres organisationer. Typisk i den elitære del af forskellige sektorer som private equity, avanceret service, rumforskning, medier, elitesport og ingeniørkunst både herhjemme og internationalt.